onsdag 13 oktober 2010

Morotsbröd



Har bakat morotsbröd idag. Ett recept som kommer från hemkunskapen och är därför väldigt lätt att göra. Det tar tyvärr lite tid att göra då degen ska jäsa 2ggr.

Ingridienser
1 paket jäst
50g margarin/smör
5dl mjölk
1tsk salt
2msk sirap
8dl grahamsmjöl
1/2dl russin
1 riven morot
2msk vetegroddar
ca 3dl vetemjöl

Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och häll sedan i mjölken. När det är fingervarmt häll vätskan över jästen och rör om till jästen löser upp sig.
Sen är det bara att röra ner resten av ingredienserna. Jäs degen 30min i bunken.
Knåda och baka ut till ovala bullar ca 20st. Låt jäsa ytterligare 30min.
Grädda i 250grader ca 10min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar